Почесний консул в Нідерландах назвав «унікальною подією» виступ Зеленського перед парламентом

Почесний консул в Нідерландах назвав «унікальною подією» виступ Зеленського перед парламентом

Укрінформ
Виступ Президента України Володимира Зеленського перед парламентом Нідерландів – це унікальна подія, адже ніколи раніше глава іноземної держави не виступав у палаті представників.

Про це сказав перший почесний консул України в Королівстві Нідерланди Карел Бургер Дірвен на зустрічі з голландськими та українськими журналістами з приводу майбутньої промови Президента Володимира Зеленського до Парламенту Нідерландів.

“Ми розуміємо, що Україна не хоче війни. Це мирна країна, мирна нація. У перспективі ця війна може закінчитись упродовж наступних трьох місяців. Але, щоб це врешті сталось, влада Нідерландів може зробити кілька важливих кроків. Не варто боятися путіна, варто діяти!”, - наголосив він.

Дірвен підкреслив, що виступ Президента України перед парламентом Нідерландів – це унікальна подія.

“Ніколи раніше голова іноземної держави не виступав у палаті представників Нідерландів. Його промова буде адресована не лише до парламентарів, але й до людей”, - зазначив він.

За словами почесного консула, є речі, які Королівство Нідерландів може вирішити самостійно. Перш за все, це стосується посилення санкцій проти росії, яке передбачає відключення банків “Газпром” та “Сбербанку” від системи SWIFT. Далі – зупинка бізнесу з країною-агресором, не лише на рівні уряду, а й на рівні приватних компаній.

Як повідомляв Укрінформ, почесні консули України та Нідерландів закликали нідерландського прем'єр-міністра та парламент зайняти більш чітку позицію щодо підтримки України.

24 лютого російський президент путін оголосив про широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-