Зеленський: Мета російських загарбників – не лишити від України нічого живого

Зеленський: Мета російських загарбників – не лишити від України нічого живого

Відео
Укрінформ
Метою дій російських загарбників в Україні є знищення будь-якої основи для нормального життя українців.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у зверненні до Фолькетингу – парламенту Данії, повідомляє Укрінформ.

«Мета російських військ у цій війні – повністю знищити будь-яку основу для нормального життя українського народу. Окупанти свідомо роблять так, щоб від України нічого живого не залишилося. Тільки руїни. Тільки біженці», - підкреслив глава держави.

Зеленський зазначив, що інтенсивність і жорстокість бойових дій, які ведуть росіяни проти українців, вийшли на рівень навіть вищий, ніж це було під час Другої світової війни, найбільш руйнівної війни для Європи.

«Місяць бойових дій – а в нас уже не одне місто, не два, а цілий чорний перелік міст, які зруйновані вщент російськими бомбардуваннями. Ще в десятках міст, містечок, маленьких сіл частково спалені житлові райони, зруйнована інфраструктура, підірвані підприємства, на яких працювали люди», - сказав він.

За словами Президента, одних тільки освітніх закладів – університетів, шкіл, дитячих садочків – зруйновано 773, а ще десятки лікарень, церков, навіть меморіали жертвам Голокосту стали мішенями.

Також він нагадав, що вже понад 10 мільйонів українців покинули рідні місця через бойові дії і майже 4 мільйони громадян виїхали за межі держави – переважно жінки й діти.

«У тих районах, куди зайшли російські військові, і досі на узбіччі доріг багато спалених і розстріляних машин. Сотні й сотні таких автівок, їхніх залишків. Окупанти вбивали мирних людей навіть тоді, коли вони намагалися просто врятуватися», - розповів Зеленський.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. З того часу війська рф обстрілюють мирне населення, в тому числі із забороненої зброї, використовують цивільних як «живий щит» тощо. Україна направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-