Зеленський - про заборону публікації інтерв'ю: Наскільки ж Україна далеко від рф

Зеленський - про заборону публікації інтерв'ю: Наскільки ж Україна далеко від рф

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський прокоментував заборону роскомнагляду на публікацію його інтерв'ю з російськими ЗМІ.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це він сказав у своєму відеозверненні, опублікованому у Фейсбуці.

"Сьогодні той день, коли знову і знову переконуємось, наскільки далеко ми від російської федерації. Уявіть, вони там в москві переполошилися через моє інтервʼю російським журналістам. Тим із них, хто може дозволити собі говорити правду. Коли журналісти вже готувались до публікації нашого інтервʼю – а ми говорили з ними сьогодні вдень – російське цензурне відомство вийшло з погрозою. Так і написали – вимагають відмовитись від публікації розмови. Це було б смішно, якби не було так трагічно", - сказав Зеленський.

Він додав, що російська влада знищила свободу слова у своїй державі, і тепер намагається зруйнувати сусідню державу. Глава держави зазначив, що росіяни зображають себе глобальним гравцем, а самі при цьому бояться відносно короткої розмови з кількома журналістами.

"Що ж, якщо така реакція, значить ми все правильно робимо, значить вони нервують. Мабуть, побачили, що у їх громадян виникає дедалі більше запитань до стану справ у їхній державі", - заявив Президент.

Як повідомлялося раніше, інтерв'ю у Володимира Зеленського 27 березня взяли головний редактор «Медузи» Іван Колпаков, головний редактор телеканалу «Дождь» Тихон Дзядко, журналіст і письменник Михайло Зигар, а також спеціальний кореспондент «Коммерсанта» Володимир Соловйов (тезка та однофамілець російського пропагандиста). Воно опубліковано під заголовком «Це не війна. Все набагато гірше».

Російське наглядове відомство - роскомнагляд заборонило публікувати в рф інтерв'ю Президента України Володимира Зеленського і заявило, що стосовно російських ЗМІ, які взяли його, розпочато «перевірку для визначення ступеня відповідальності».

24 лютого 2022 року росія здійснила повномасштабне вторгнення в Україну.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-