Зеленський обговорив з Дудою допомогу літаками, танками та системами ППО

Зеленський обговорив з Дудою допомогу літаками, танками та системами ППО

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що зволікання міжнародних партнерів із допомогою Україні літаками й танками створює високий ризик загрози від російських загарбників низці країні Європи.

Про це він сказав під час відеоконференції з Президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави Української держави.

«Якщо партнери не допоможуть Україні з літаками й танками, а такі можливості у них є, то існує високий ризик, що російські війська створять вже не тільки ракетну загрозу для території наших сусідів – дружніх Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії та країн Балтії, а й пряму загальновійськову. На їхніх кордонах, під їхніми містами. І підуть далі», - підкреслив Зеленський.

Зазначається, що глава держави укотре заявив про необхідність унеможливити обстріли українських міст із повітря.

Він висловив розчарування тим, що літаки радянського виробництва, які є у східноєвропейських країн, зокрема Польщі, досі не передані нашій державі, хоча публічно і ці країни, і США заявляли про готовність до такого рішення.

«Ціна зволікання з літаками – тисячі життів українців, які ми втрачаємо від ракетних та авіаційних ударів по мирних українських містах», – сказав Зеленський.

За його словами, літаки, танки та системи ППО великої дальності дали б Україні змогу реально захистити свободу на всій нашій території та переломити перебіг бойових дій.

Водночас глава Української держави подякував польському колезі за прийом українських біженців.

Анджей Дуда зауважив, що Польща прийняла вже 2,3 млн українців, і запевнив, що країна забезпечує їх усім необхідним.

Президенти, а також представники їхніх офісів обговорили функціонування енергосистеми України в єдиній енергетичній мережі Європи. За інформацією ОП, міністри енергетики двох держав отримали доручення продовжити консультації після завершення розмови.

У той же час в ОП розповіли, що коли розмова між президентами добігала кінця, Львів, який розташований за 50 кілометрів від польського кордону, зазнав повітряного удару російськими ракетами.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну.

Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-