Байден обговорив з українськими міністрами подальші спільні зусилля – Білий дім

Байден обговорив з українськими міністрами подальші спільні зусилля – Білий дім

Укрінформ
Президент США Джо Байден під час зустрічі з главами МЗС і Міноборони України ознайомився з розвитком останніх подій й обговорив зусилля Заходу на підтримку України, посилення тиску на рф і притягнення путіна до відповідальності за воєнні злочини.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому за результатами зустрічі президента США й українських міністрів в суботу у Варшаві, передає Укрінформ.

«Президент поінформував міністрів про зусилля США щодо згуртування світу на підтримку боротьби України з російською агресією, в тому числі під час зустрічей президента (Байдена – ред.) цього тижня в Бельгії, а також про значну військову та гуманітарну допомогу, яку США надають Україні», - зазначається в документі.

Сторони обговорили «подальші зусилля, щоб допомогти Україні захистити свою територію», а також «поточні дії Сполучених Штатів щодо притягнення президента путіна до відповідальності за жорстоку агресію росії» в координації із союзниками та партнерами, у тому числі шляхом додаткових санкцій.

Як повідомляв Укрінформ, 26 березня в Варшаві відбулася зустріч міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, глави Міноборони Олексія Резнікова з американськими колегами Ентоні Блінкеним і Ллойдом Остіним у форматі 2+2.

До переговорів долучився президент США Джо Байден. Це була перша зустріч віч-на-віч глави Білого дому з українськими високопоставленими представниками після того, як 24 лютого росія здійснила масштабне вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-