Єрмак: Україну не влаштує компроміс на російських умовах

Єрмак: Україну не влаштує компроміс на російських умовах

Укрінформ
Україну не влаштує компроміс на російських умовах - жертва агресії не має платити за мир, має платити агресор.

Про це сказав керівник Офісу Президента Андрій Єрмак під час брифінгу, який транслювали у телемарафоні, передає кореспондент Укрінформу.

"По війні нас не влаштує жодна конфігурація, що ставить під загрозу суверенітет та територіальну цілісність України. Нас не влаштує компроміс на російських умовах. Жертва агресії не має платити за мир. Час платити агресору. Ми закликаємо до посилення режиму санкцій. До ембарго на російські енергоносії", - сказав Єрмак.

Він додав, що не може бути компромісів у питаннях територіальної цілісності та суверенітету України, а росія має нести сувору відповідальність за свої злочини.

"Російські збройні сили руйнують наші міста разом із людьми не лише через технічну відсталість і брак високоточних боєприпасів. Вони це роблять, щоб викликати жах", - наголосив Єрмак.

Він звернув увагу, що російське керівництво прорахувалось щодо України, бо вона триматиметься.

"Для нас ця війна - народна. Ми не поступимось ні суверенітетом, ні територіями. Сьогодні Україна - це Грааль Європи. Без перебільшень. Україна відроджує ті принципи, які дали життя нинішній цивілізації Заходу. Мета Росії - знищити Україну в буквальному сенсі", - сказав керівник ОП.

Щоб вистояти, Україні потрібні дуже конкретні речі для захисту, зауважив Єрмак.

"По-перше, повномасштабний обмін розвідданими в реальному часі. По-друге, важкі озброєння. Нам потрібен повноцінний ленд-ліз. По-третє, нам необхідно закрити небо. Або літаки для України, або повітряна поліція, яка забезпечить захист цивільної інфраструктури. Або далекобійні системи ППО. Варіанти є. На жаль, поки немає політичної волі", - додав Єрмак.

24 лютого 2022 року путінська росія розпочала новий етап війни проти України, здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та селищ. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України, її Збройні сили та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-