Єрмак назвав країни, які б хотіла бачити Україна гарантами своєї безпеки

Єрмак назвав країни, які б хотіла бачити Україна гарантами своєї безпеки

Укрінформ
Україна заслуговує бути одним із засновників нової системи безпеки, гарантами мають бути постійні члени ООН та інші країни.

Про це керівник Офісу Президента Андрій Єрмак написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Сьогодні в інтерв‘ю грузинським журналістам розповів, що Україна заслуговує бути одним із засновників нової системи безпеки, бо саме наша країна героїчно протистоїть одній з найбільших армій світу", - сказав Єрмак.

Він додав, що гарантами безпеки України мають бути постійні члени ООН, й Україна б долучила до цього також Туреччину, Німеччину, Канаду, Ізраїль.

"Також отримали інформацію про бажання долучитися до цього процесу від Італії. Ми зацікавлені, щоб долучалися й наші сусіди", - сказав керівник ОП.

Він додав, що це мають бути конкретні працюючі гарантії, оскільки Україна має "негативний досвід Будапештського меморандуму, який більше точно не повторить".

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-