Єрмак закликав США офіційно визнати росію державою-терористом

Єрмак закликав США офіційно визнати росію державою-терористом

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак закликав Сполучені Штати й інші країни Заходу офіційно визнати росію державою-терористом, посилити санкції проти неї та забезпечити більш ефективну оборонну підтримку України.

Про це він заявив у п’ятницю під час прямого включення, організованого аналітичним центром «Атлантична рада», передає кореспондент Укрінформу.

«Я закликаю партнерів: час визнати, що росія перетворилася на державу-терориста, вже практично офіційно. Час визнати збройні сили російської федерації терористичною організацією», - наголосив керівник ОП.

Єрмак порівняв дії рф в Україні з тим, що чинили фашистські загарбники за часів Другої світової війни, та наголосив, що потрібно спочатку позбавити рф впливових позицій в ООН.

«Цього (визнання росії терористом – ред.), вочевидь, не станеться, поки місце (постійного представника – ред.) в Радбезі ООН незаконно посідає держава, яка здійснила агресію проти іншої держави-засновниці ООН», - заявив глава ОП.

За його словами, у цих умовах Україна мусить вистояти - для себе й для світу, бо в іншому разі буде тільки гірше. «Непокарані тиранії тільки множать беззаконня. Їм не потрібна сила права, вони визнають лише право сили», - наголосив він.

Глава Офісу Президента також закликав Захід забезпечити для України обмін розвідувальною інформацією в режимі реального часу, оскільки «дуже потрібна чітка і повна картина дій росії».

Крім того, Єрмак наголосив на необхідності закрити небо над Україною.

«Тут ми бачимо кілька варіантів, і всі вони залежать від політичної волі сторін. Базовий варіант – передача Україні винищувачів і далекобійних систем ППО радянського та російського виробництва», - зазначив він.

Єрмак зауважив, що такі запаси мають Польща, Словаччина, Болгарія, Греція. Вони могли би передати ці системи Україні, а США натомість посилити їхній захист відповідною заміною. У цьому зв’язку представник України закликав країни НАТО не піддаватися на шантаж росії й не поступатися терористам.

Крім того, глава ОП закликав Захід до посилення економічного тиску на рф, введення нових реальних санкцій та їх неухильного дотримання. У цьому контексті він підкреслив важливість впровадження повного ембарго на торгівлю енергоносіями рф, а також позбавлення її можливості отримувати "сірий" та "чорний" імпорт через країни ОДКБ та Євразійського союзу. За його словами, потрібно остаточно згорнути для росії будь-які перспективи провадити агресивну політику та бути загрозою світу.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Президент України Володимир Зеленський закликав країни G7 щотижнево посилювати санкції проти Росії, взяти участь у створенні нових гарантій безпеки України та приєднатися до процесу післявоєнного відновлення України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-