Зеленський закликає ЄС не спізнитися з рішенням щодо членства України

Зеленський закликає ЄС не спізнитися з рішенням щодо членства України

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав Європейський Союз не зволікати з рішенням щодо приєднання України.

Про це він сказав у зверненні до Європейської ради та народів Європи, передає кореспондент Укрінформу.

«Тепер ми з вами готуємо членство України в Європейському Союзі. Нарешті. Ось тут я вас прошу - не спізніться, будь ласка. Бо за цей місяць ви порівняли ці світи, і ви все бачите, хто чого вартий. І що Україна має бути в ЄС уже найближчим часом. Принаймні у вас для цього все є. А у нас є цей шанс», - заявив Зеленський.

Він звернувся до країн ЄС, окремо зупинившись на Угорщині. «Я хочу бути відвертим. Один раз і назавжди. Ви маєте самі вирішити, за кого ви. Ви - суверенна держава», - сказав глава держави.

Президент також подякував ЄС за допомогу, за те, що країни об’єднані навколо України.

«Я хочу сказати, що було зроблено, так чи інакше, по-різному, але ще раз головне: ви об'єдналися, і ми це, звісно, цінуємо. Ви застосували санкції - це потужні кроки, але це було трошечки пізно. Бо якби це було превентивно, росія не пішла б війною. Ніхто точно не знає, але принаймні був шанс. «Північний потік-2» ви заблокували - ми вам вдячні, і це правильно, але це також було трошки запізно. Бо якби було вчасно, росія не створила б газову кризу. Принаймні був такий шанс», - сказав Зеленський.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти країни-агресора.

Фото: Верховна Рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-