Лідери G7 застерегли росію від використання зброї масового ураження

Лідери G7 застерегли росію від використання зброї масового ураження

Заява
Укрінформ
Лідери країн «Групи семи» (G7) виступили зі спільною заявою, у якій застерегли росію від використання хімічної, біологічної чи ядерної зброї на тлі її збройного вторгнення в Україну.

Глави держав «Сімки» прийняли спільну заяву після зустрічі в четвер у Брюсселі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми застерігаємо (російську федерацію – ред.) від будь-якої загрози застосування хімічної, біологічної та ядерної зброї або пов'язаних з ними матеріалів», - наголошується в документі.

При цьому, лідери G7 засудили будь-які спроби рф поширювати дезінформацію про нібито підготовку України до застосування зброї масового ураження. Вони назвали цю кампанію рф абсолютно необґрунтованою. Крім того, в спільній заяві висловлюється стурбованість у зв’язку зі спробами інших країн та міжнародних акторів поширити російську дезінформацію з цього питання.

Глави держав «Групи семи» також застерегли будь-які інші країни від надання росії фінансової, військової допомоги, а також сприяння кремлю в уникненні санкцій Заходу. Лідери G7, крім того, наголосили, що «міжнародні організації та багатосторонні форуми більше не повинні вести свою діяльність з росією у звичайний спосіб».

Як повідомляв Укрінформ, у четвер в Брюсселі відбулися саміт НАТО, засідання Європейської ради, а також зустріч лідерів країн G7. Головне питання, яке обговорювалося на цих форумах, стосувалося спільного реагування на війну рф, розв’язану в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-