Зеленський закликав G7 відключити росію від GPS та заблокувати всі банки

Зеленський закликав G7 відключити росію від GPS та заблокувати всі банки

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав країни «Групи семи» запровадити повне ембарго на торгівлю з російською федерацією, повністю заблокувати всі російські банки та позбавити росію можливості використовувати GPS на війні.

Про це він заявив у відеозверненні на саміті країн G7, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Краще зараз посилити санкції проти Росії настільки, наскільки це треба, щоб зупинити її воєнну машину, ніж потім розбиратись із наслідками продовольчо-політичної, безпекової глобальної кризи. Небачених викликів! Якщо так, то потрібне повне ембарго на торгівлю з росією. Потрібно позбавити росію можливості використовувати GPS на війні. Це дуже важливо. Щоб ця система не допомагала російським ракетам і бомбам знищувати мирні міста», - зазначив глава держави.

Також Зеленський наголосив, що російські банки, у тому числі центробанк росії, повинні отримати повне блокування від глобальної фінансової системи.

«Воєнні злочинці повинні залишитись взагалі без грошей. А їхні заморожені активи повинні перетворитись у тому числі на репарації для відбудови України», - підкреслив він.

Президент переконаний, що мир потрібен негайно, поки світ не постав перед ще більшим рівнем проблем, і діяти потрібно негайно.

«Росія знищила глобальну архітектуру безпеки, нанесла потужний удар по міжнародних відносинах. Але це тільки початок. За цією війною може прийти глобальна продовольча криза. Чим довше не буде миру на українській землі, тим менше продовольства з України отримає світовий ринок. А отже, у багатьох країнах Азії, Африки, навіть у Європі можуть виникнути надзвичайні проблеми з доступом до базових продуктів, з цінами на продовольство. Це однозначно завершиться політичною дестабілізацією», - додав Президент.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-