Ізраїль міг би стати одним із гарантів міжнародного безпекового договору для України

Ізраїль міг би стати одним із гарантів міжнародного безпекового договору для України

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявляє, що Ізраїль міг би стати одним із гарантів міжнародного безпекового договору для України.

Як передає Укрінформ, про це Єрмак наголосив під час спілкування з ізраїльськими засобами масової інформації, ідеться в повідомленні на сайті Президента.

“Україна хотіла б, щоб Держава Ізраїль стала одним із гарантів великого міжнародного договору, який надавав би чіткі безпекові гарантії нашій державі після завершення війни з росією, а також сподівається на результативну посередницьку роль Ізраїлю у припиненні війни та потужнішу допомогу нашій країні”, - заявив керівник Офісу Президента.

Він наголосив, що Україна “має дуже теплі, дружні й особливі відносини з Ізраїлем".

За словами Єрмака, "українська влада вітає посередницьку роль Ізраїлю у спробах зупинити війну, яку розпочала російська федерація на території України".

“Ми вражені тим, як глибоко в матеріалі ізраїльські високопосадовці, зокрема Прем'єр-міністр Нафталі Беннет. І ми вважаємо, що він справді налаштований зробити все необхідне для того, щоб принести мир на нашу землю і припинити війну”, – сказав Єрмак.

Водночас він заявив, що є питання, на компроміси щодо яких Україна ніколи не піде.

“Це компроміси, пов'язані з нашою незалежністю, територіальною цілісністю та суверенітетом. І про це знає Прем'єр-міністр Беннет”, – додав Єрмак.

За його словами, також є сподівання, що Ізраїль може виступити одним із гарантів майбутнього великого міжнародного договору про безпекові гарантії для України.

“Такий договір передбачає великий перелік країн – потенційних гарантів. Тому з кожною із цих країн ми проводимо окремі консультації, щоб потім зустрітися всім разом”, – зазначив керівник Офісу глави держави.

Крім того, Єрмак додав, що Україна хотіла б отримати більшу допомогу від Ізраїлю щодо озброєнь і військових технологій.

Єрмак зауважив, що влада Ізраїлю також має розв'язати питання, яке було дуже негативно сприйняте в Україні, коли були змінені правила в'їзду для українців та запроваджені електронні дозволи.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський вважає, що Ізраїль може зіграти важливу роль у переговорах України з рф для припинення війни - і як посередник, і як країна для перемовин.

20 березня Зеленський у виступі перед Кнесетом Ізраїлю порівняв дії влади росії щодо України з діями нацистів щодо єврейського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-