Саміт НАТО підтвердив чинність політики «відкритих дверей» - Столтенберг

Саміт НАТО підтвердив чинність політики «відкритих дверей» - Столтенберг

Укрінформ
Глави держав та урядів країн НАТО, які зустрілися сьогодні у Брюсселі в форматі надзвичайного саміту для обговорення наслідків російської агресії проти України, підтвердили чинність політики «відкритих дверей» НАТО у нових стратегічних обставинах.

Про це сьогодні за підсумками зустрічі заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні під час зустрічі лідери підтвердили рішучі зобов’язання щодо політики «відкритих дверей» НАТО, відповідно до статті 10 Вашингтонського договору. Розширення НАТО було історичним успіхом, який дозволив поширювати демократію, свободу та заможність по всій Європі», - наголосив Столтенберг.

Водночас він зауважив, що НАТО має намір підтримати європейські країни, що відчувають на собі тиск з боку росії, та допоможуть їм у реформах в секторах безпеки й оборони. У цьому контексті керівник Альянсу згадав Грузію та Боснію і Герцеговину.

Як повідомлялося, у четвер у Брюсселі відбудуться відразу три зустрічі на вищому рівні - в НАТО, в ЄС та в форматі G7, які будуть присвячені реагуванню та кризу, що була спровокована війна путіна проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-