Британія з партнерами працюватимуть над збільшенням оборонної допомоги Україні – Джонсон

Британія з партнерами працюватимуть над збільшенням оборонної допомоги Україні – Джонсон

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив про свій «намір» використати зустрічі G7 і НАТО, щоб «істотно» збільшити оборонну летальну допомогу Україні.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN, про це повідомив речник Даунінг-стріт.

«Прем’єр-міністр заявив про свій намір використати завтрашні зустрічі G7 та НАТО для посилення тиску на режим володимира путіна та працювати з партнерами для істотного збільшення оборонної летальної допомоги Україні. Лідери намагатимуться задовольнити прохання України та забезпечити Зеленського найсильнішою позицією в поточних мирних переговорах», – сказав речник після телефонної розмови двох лідерів.

Під час розмови Джонсон підтвердив «своє захоплення хоробрістю українських збройних сил та їхнім успіхом у відбитті натиску Росії».

«Зеленський сказав, що бомбардування цивільних районів, у тому числі блокади Маріуполя, є недобросовісним і вимагає відповіді від міжнародного співтовариства», – додав речник Джонсона.

Як повідомлялося, в середу Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном про війну в Україні.

З 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-