МЗС зреагувало на звинувачення у шпигунстві українських дипломатів у білорусі

МЗС зреагувало на звинувачення у шпигунстві українських дипломатів у білорусі

Укрінформ
У МЗС України розраховують, що метою звинувачень на адресу наших дипломатів у білорусі у шпигунстві не є посилення антиукраїнської істерії, спрямоване не те, аби виправдати підтримку збройної агресії рф.

Про це заявив речник МЗС України Олег Ніколенко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Білоруська сторона записала в «шпигуни» співробітників українського посольства в Мінську, які офіційно представляють різні відомства України: МО, СБУ, ДПСУ. В широкий доступ були викладені їхні персональні дані», - поінформував він.

Речник зауважив, що до війни ці люди проводили сотні зустрічей з офіційними представниками білорусі, і таку діяльність навряд можна назвати «під прикриттям».

Ніколенко також наголосив, що чергові недружні заяви білоруських посадових осіб на адресу України дедалі більше ускладнюють двосторонні відносини наших держав.

«Розраховуємо, що кінцевою метою цієї провокації не є посилення антиукраїнської істерії в білорусі, аби виправдати підтримку збройної агресії росії проти України. Залишаємо за собою право на відповідь на такі недружні дії білорусі», - зазначив речник міністерства.

Як повідомлялося, 22 березня кдб білорусі заявило, що під прикриттям посольства України нібито працювали розвідники.

Американські ЗМІ інформують, що військові фахівці й розвідка США і НАТО вважають імовірним приєднання білоруських збройних сил до російського вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-