Європолітики просять колег підтримати заявку на Премію миру для Зеленського

Європолітики просять колег підтримати заявку на Премію миру для Зеленського

Укрінформ
Ініціатори подання Президента Володимира Зеленського та народу України на Нобелівську премію миру закликають інших європейських колег долучитися до підписання заявки до 30 березня.

Про це повідомив під час пресконференції в Укрінформі один з ініціаторів підписання світовими політиками номінації на Премію миру, політичний експерт, партнер у PBLCO Олівер ван Лу.

За його словами, група чинних та колишніх європейських політиків звернулася до Нобелівського комітету з проханням змінити термін подачі заявок на Нобелівську премію миру, аби номінувати українського Президента Володимира Зеленського та народ України. Номінації мали бути подані до 1 лютого, автори листа просили продовжити термін до 31 березня.

"Очевидно, процедура ця дещо порушена, але ми гадаємо, що це виправдане порушення. І, зрештою, лист цей – це живий документ. Ми його 30 березня направимо на адресу Нобелівського комітету. А це означає, що будь-який обраний політик, член Кабінету міністрів може підписати цей лист. У нас є трошки більше, ніж тиждень, аби заручитися більшою підтримкою", – сказав ван Олівер ван Лу.

Також він закликав підтримати цю ініціативу і зазначив, що веде перемовини з кількома відомими політиками, і "вже сьогодні ввечері буде один, чи два, чи п’ять нових підписантів".

Політичний експерт зазначив, що посол України у Нідерландах вже висунув пропозицією, щоб Президент Зеленський звернувся до нідерландського парламенту.

"І такий відеозв’язок запланований на четвер наступного тижня, на десяту ранку. Я думаю, що українські журналісти, телебачення теж будуть присутні на цій зустрічі. Ми організуємо їм акредитацію в парламенті і доступ до інформації", – запевнив він.

Як повідомлялося, в листі до Нобелівського комітету від 11 березня європейські політики просили знову відкрити та переглянути процедуру висування кандидатур на Нобелівську премію миру 2022 року.

Вони, зокрема, зазначили, що хоча це "порушення процедури", але це порушення виправдане ситуацією: "Наш демократичний обов'язок — протистояти авторитаризму та підтримувати народ, який бореться за демократію та своє право на самоврядування".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-