Міжнародна миротворча місія в Україні необхідна, ця ідея має спрацювати - посол Польщі

Міжнародна миротворча місія в Україні необхідна, ця ідея має спрацювати - посол Польщі

Укрінформ
Міжнародна миротворча місія в Україні потрібна для забезпечення гуманітарних коридорів, безпеку яких порушує росія.

Як передає Укрінформ, про це заявив посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький в інтерв’ю «НВ».

«Віцепрем'єр Качинський сказав, що потрібна миротворча місія НАТО, може в іншому форматі, міжнародному, для забезпечення гуманітарної допомоги. Бо ми розуміємо, що Росія не відноситься з повагою до гуманітарних коридорів, їх треба забезпечити, це і є миротворча місія. Але це озброєна місія, яка зможе себе захищати», - сказав посол.

Він зазначив, що ця заява свідомо була зроблена у Києві, щоб спровокувати дискусію в НАТО. «Ми розуміємо, що зараз консенсусу навколо неї не буде. Але ми впевнені, що у тому чи іншому вигляді ця ідея має спрацювати, це об'єктивно необхідна річ», - зауважив Ціхоцький.

За словами дипломата, йому було соромно чути генсека НАТО Єнса Столтенберга, коли він казав, що завдання Альянсу — щоб конфлікт не вийшов за межі України.

«Так що, українці мають усі померти і нам усе одно? Для нас таке ставлення неприйнятне», - наголосив Ціхоцький.

Як повідомлялося, віцепрем'єр-міністр Польщі Ярослав Качинський на брифінгу в Києві за підсумками переговорів з президентом України Володимиром Зеленським 15 березня заявив, що в Україну в терміновому порядку має бути відправлена спеціальна збройна миротворча місія НАТО.

15 березня пройшла зустріч Зеленського з главою польського уряду Матеушем Моравецьким, віцепрем'єр-міністр Ярославом Качиньським, прем'єр-міністром Чехії Петром Фіалою і прем'єр-міністром Словенії Янезом Яншею

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-