Мін’юст готується подати позови щодо заборони проросійських партій

Мін’юст готується подати позови щодо заборони проросійських партій

Укрінформ
Міністерство юстиції України вже завтра буде готове подати позови до суду щодо заборони 10 політичних партій, згідно з рішенням Ради національної безпеки та оборони України.

Як передає Укрінформ, про це повідомила заступник міністра юстиції з питань європейської інтеграції Валерія Коломієць, інформує пресслужба відомства у Фейсбуці.

“Рада національної безпеки та оборони зупинила на час воєнного стану в Україні діяльність низки політичних партій. На Мін’юст було покладено обов’язок реалізувати це рішення РНБО в установленому порядку. Єдиний законний спосіб це зробити – подати позови до суду з проханням заборони діяльності цих партій. Наприклад, щодо «Партії Шарія» ми це вже зробили. У зв’язку з тим, що необхідно було провести певні експертизи, інші процесуальні дії, справа наразі ще перебуває у суді. Та все ж, ми сподіваємося на якнайшвидше рішення. Такі самі позови буде подано до суду щодо інших 10 партій. Ми будемо готові зробити це вже завтра, 22 березня”, - сказала Коломієць.

За її словами, серед підстав для заборони 11 політичних партій – пропаганда війни, заклики до зміни конституційного ладу, загрози порушення суверенітету України, колабораціонізм.

Коломієць зауважила, що до кримінальної відповідальності буде притягнуто людей, щодо яких уже порушені кримінальні провадження, або в діях яких будуть встановлені ознаки злочинних діянь, спрямованих на підрив суверенітету України.

“Якщо ж людина лише була прихильником тієї чи іншої партії – логічно, що юридичної відповідальності за це вона нести не буде”, - додала заступник міністра юстиції.

Як повідомлялося, 20 березня Рада національної безпеки ухвалила рішення призупинити діяльність низки політичних структур, які мають зв’язок з росією: “Опозиційна платформа – За життя”, “Партія Шарія”, “Наші”, “Опозиційний блок”, “Ліва опозиція” тощо.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-