У Франції розраховують, що переговори з путіним завершаться мирною угодою — експертка

У Франції розраховують, що переговори з путіним завершаться мирною угодою — експертка

Укрінформ
Французька влада розраховує, що переговори з путіним можуть привести до підписання мирної угоди між Україною і росією.

Про це на пресконференції в Укрінформі на тему «Чого чекати від Парижа? Французький фактор під час війни рф проти України» заявила заступниця головного редактора журналу «Український тиждень», кореспондентка видання у Парижі Алла Лазарєва.

За її словами, позиція французької влади викладається на закритих брифінгах дипломатичної служби Єлисейського палацу, де журналісти щоразу ставлять питання: навіщо телефонувати путіну, якщо від нього нічого не можна добитися.

“Вони (радники Макрона - ред.) розраховують на те, що все-таки якось можна буде домовитися, що переговори щось дадуть, що буде якась мирна угода, що ці діалоги з путіним, цей телефонний зв’язок і переговорний процес з ним придасться, щоб все облаштовувати після того, як мир буде підписано. Тобто вони живуть в цій опції”, - наголосила експертка.

За її словами, невідомо, коли це станеться і на яких умовах буде підписана ця мирна угода, що Україна готова прийняти, а що ніколи не прийме.

“І коли доводиться спілкуватися з політологами, з експертами, то чим ближче до уряду — тим більше ця “розмитість” відчувається, тим більше вони не хочуть визнавати свою співвідповідальність за те, що зараз відбувається в Україні”, - додала Лазарева.

Вона нагадала, що Франція є одним з гарантів Будапештського меморандуму 1994 року, за яким депозитарії ядерної зброї, зокрема Франція, обіцяли Україні підтримку на випадок агресії проти неї.

“І оскільки Україна зараз перебуває під прямою агресією одного з підписантів цього меморандуму — росії — Франція мала би активніше включитися і захищати нас від агресора. Але вони відбуваються тим, що, мовляв, остаточно не прописані підзаконні акти, що меморандум ніде не зареєстрований у реєстрі міжнародних угод, тобто знаходяться якісь формальні відмовки для того, щоб не вступати напряму у військові дії”, - зазначила експертка.

Лазарева наголосила, що У Франції тішить себе ілюзіями, що те, що вони ведуть економічну і фінансову війну проти росії — не є достатньою підставою для путіна, щоб бомбардувати Париж і інші французькі території..

Вона зауважила, що французька влада не розуміє, що путіну не потрібні якісь серйозні юридичні документи, йому потрібний будь-який привід, "він може побачити нацистів на Ейфелівій вежі і почати шмаляти по ній”.

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Еммануель Макрон проводить активну переговорну діяльність між з президентами України і росії з метою завершення російської війни проти України.

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-