Стефанчук закликає створювати коаліції урядів, які працюватимуть над NoFlyZone

Стефанчук закликає створювати коаліції урядів, які працюватимуть над NoFlyZone

Відео
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук закликає створювати коаліції урядів, які працюватимуть над запровадженням безпольотної зони над територією України.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці, де також опублікував відео свого виступу на форумі, організованому Литвою.

"Я закликаю створювати коаліції між парламентаріями та урядами, які працюватимуть над питаннями запровадження "NoFlyZone" над Україною, посиленням протиповітряної оборони, утвердженням дотримання правил міжнародної безпеки", - написав Стефанчук.

Він закликав європейців працювати для забезпечення вирішальної підтримки членства України в ЄС та розривати бізнесові угоди із росією як країною-агресором, включаючи імпорт нафти та газу. "Ця нафта й газ мають запах крові українських дітей, безневинно вбитих російським окупантом", - наголосив Стефанчук.

Він також звернувся до білорусів із проханням не мовчати. "З вашої території щодня злітають літаки та запускають ракети, які вбивають наших дітей. Саме з вашої території підступно вночі зайшов російський окупант на північ нашої держави. Ви знаєте, що робити. Життя в рабстві — не життя. Змусьте білоруських солдатів стояти за вашу свободу. Зараз пишеться історія, а ми знаємо, що історія не пробачає злочини" - наголосив Стефанчук.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-