Зеленський порівняв дії російської влади щодо України з діями нацистів

Зеленський порівняв дії російської влади щодо України з діями нацистів

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський під час виступу в Кнесеті Ізраїлю порівняв дії влади російської федерації щодо України з діями нацистів щодо єврейського народу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Послухайте, що каже кремль. Просто послухайте. Там звучать терміни, які звучали тоді (під час Другої світової війни - ред.). Це трагедія. Коли нацистська партія йшла в Європу і хотіла знищити все, знищити всіх, хотіла підкорити народ і не залишити від нас, від вас нічого: навіть імені та сліду. Вони називали це остаточним рішенням єврейського питання. Ви пам’ятаєте це і впевнений, що ніколи не забудете. Але почуйте, що зараз звучить у москві. Почуйте, як там кажуть знову ці слова – остаточне рішення, але вже так би мовити щодо нас, щодо українського питання. Це прозвучало відкрито. Це трагедія. Це прозвучало на нараді в москві. Це доступно на інформаційних сайтах. Це цитувалося в державній пресі росії. москва так і говорить, що без війни проти нас вони не могли би забезпечити остаточне рішення нібито для своєї безпеки. Так само, як це говорили 80 років тому», - сказав Президент України.

Зеленський закликав народ Ізраїлю задуматися про дату – 24 лютого. Він підкреслив, що цей день двічі ввійшов у історію як трагедія. Глава Української держави нагадав, що 24 лютого 1920 року була заснована Націонал-Соціалістична робітнича партія Німеччини (НСДАП), яка забрала мільйони життів, знищила цілі країни, намагалася вбити народи. Зеленський додав, що рівно через 102 роки 24 лютого був відданий злочинний наказ про початок повномасштабного вторгнення російських військ на територію України.

Він констатував,що це вторгнення забрало вже тисячі життів і змусило мільйони українці виїхати в різні країни світу в пошуках безпеки та миру, що під час Другої світової війни доводилося пережити євреям. Зеленський наголосив, що це вторгнення є масштабною та підлою війною, а не військовою операцією, як заявляють у кремлі.

У зв’язку з цим глава Української держави відкреслив, що має право проводити паралелі між українським та єврейським народом, а також порівнювати російсько-українську та Другу світову війни.

24 лютого 2022 року президент російської федерації володимир путін розпочав новий етап війни проти України. Російські війська почали руйнувати міста та селища України з використанням артилерійських систем залпового вогню, авіаційних ударів та ракетних атак. Збройні сили України, підрозділи територіальної оборони та весь народ України встали на боротьбу проти загарбників та завдають суттєвих втрат російським силам вторгнення.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-