Зеленський: Я готовий до переговорів з путіним, але їхній провал означатиме третю світову війну

Зеленський: Я готовий до переговорів з путіним, але їхній провал означатиме третю світову війну

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив у неділю, що він готовий до переговорів із путіним, але попередив, що в разі їхнього провалу «це означатиме третю світову війну».

Як передає Укрінформ, про це він сказав у інтерв’ю CNN.

«Я готовий до переговорів із ним. Я був готовий протягом останніх двох років. І думаю, що без переговорів ми не зможемо закінчити цю війну, - зазначив український президент. - Я думаю, що ми маємо використовувати будь-який формат, будь-який шанс, щоб мати можливість вести переговори, можливість говорити з путіним. Але якщо ці спроби проваляться, це означатиме, що йдеться про третю світову війну».

Він також зауважив, що якби Україна «була членом НАТО, війна б не розпочалася».

«Я хотів би отримати гарантії безпеки для моєї країни, для мого народу. Якщо члени НАТО готові бачити нас в Альянсі, то зробіть це негайно. Тому що люди помирають щодня», - сказав він, додавши при цьому, що вдячний за допомогу, яку НАТО надає від початку вторгнення.

У відеозверненні, оприлюдненому в суботу, Зеленський закликав рф до переговорів, попередивши, що інакше втрати росії будуть «руйнівними».

З 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-