Переговори з росією: в ОП кажуть, що Україна відстоює «кожну кому»

Переговори з росією: в ОП кажуть, що Україна відстоює «кожну кому»

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга запевнив, що Україна на переговорах з російською федерацією відстоює українські державні інтереси, у яких компромісу бути не може.

Про це він сказав в ефірі єдиного телемарафону UAразом, повідомляє Укрінформ.

«Українська делегація твердо відстоює і буде відстоювати українські державні інтереси. У цих питаннях не може бути компромісу», - зазначив Сибіга.

Він підкреслив, що українські представники виступають за припинення вогню і виведення російських військ, територіальну цілісність і суверенітет України, а також гарантії безпеки.

За його словами, Україна має отримати чіткі й надійні гарантії безпеки від ключових союзників і партнерів.

Водночас заступник керівника ОП поінформував, що переговори з рф дуже складні, оскільки російські загарбники знаходяться на українській території, і кожна кома підлягає «важким обговоренням».

«Переговори тривають безперервно між відповідними переговорними групами. Я би міг сказати, якщо з професійної точки зору оцінювати, що ми маємо певну динаміку вперед з точки зору просування у переговорному процесі», - розповів Сибіга.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-