Путін буде притягнутий до відповідальності за напади на Маріуполь – посольство США

Путін буде притягнутий до відповідальності за напади на Маріуполь – посольство США

Укрінформ
Президент рф володимир путін буде притягнутий до відповідальності за навмисні напади на мирних жителів Маріуполя.

Про це заявило посольство Сполучених Штатів в Україні у Твітері, передає Укрінформ.

«Путін буде притягнутий до відповідальності за його навмисні напади на мирних жителів Маріуполя, особливо на тих, хто евакуювався вчора, а також на театр, де перебували в укритті понад 1200 жінок і дітей», - наголосили в американському диппредставництві.

Як повідомлялося, за даними Маріупольської міськради, російський агресор зруйнував 80% житлового фонду, з них майже 30% не підлягає відновленню.

Маріуполь у блокаді вже 16 діб, понад 350 тисяч жителів міста продовжують ховатися у сховищах і підвалах від безперервних обстрілів з боку російських окупаційних військ.

16 березня російські терористи скинули авіабомбу на приміщення Драматичного театру Маріуполя. Зруйнована центральна частина театру, уламками завалило вхід у бомбосховище, розташоване під будівлею, у якому укривалися сотні людей, переважно жінки та діти. З-під завалів уже врятували 130 людей, роботи тривають.

Станом на 13 березня 2187 маріупольців загинули від атак з боку російської федерації.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-