Мости підірвані: Подоляк розповів про відносини з рф після підписання мирної угоди

Мости підірвані: Подоляк розповів про відносини з рф після підписання мирної угоди

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк не бачить продовження відносин між Україною та російською федерацією після підписання мирної угоди.

Про це він заявив у інтерв‘ю польському виданню Wiadomości, передає Укрінформ.

"Я взагалі не бачу. Немає повернення до минулого і розмов про "братні народи". Мости були підірвані. Ми створимо міцний кордон і будемо ставитися до Росії так само холодно, як того заслуговує країна, яка вторглася в наш дім, щоб убити нас", – сказав Подоляк.

Своєю чергою, радник керівника ОП не дав однозначної відповіді щодо можливості продовження відносин із республікою білорусь. За його словами, фактично жодної агресії чи експансіоністських зусиль з боку білорусі не видно.

Подоляк зауважив, що республіка зробила помилку, вступивши в союз із рф, тому залежить від неї фінансово та енергетично.

"Згідно з цими союзницькими угодами, вона надала росії свою територію, звідки запускаються ракети. Ситуація дуже погана, але ми маємо на увазі, що білорусь є заручником путіна і не бере активну участь у війні. Це не змінює того факту, що ми будемо пред'являти юридичні претензії білорусі після закінчення бойових дій. На деталі ми повинні почекати", – додав Подоляк.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-