Зеленський звернувся до німецького Бундестагу

Зеленський звернувся до німецького Бундестагу

Відео
Укрінформ
Засідання німецького парламенту в четвер відкрилося відеозверненням Президента України Володимири Зеленського.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У залі присутні окремі члени уряду, включно з канцлером Олафом Шольцом.

На гостьовій трибуні - посол України в ФРН Андрій Мельник і працівники Посольства. Присутні стоячи аплодували українському лідеру.

Головуюча на засіданні Катрін Гарінг-Еккарт заявила на початку, що світ здригається від картин того, як росія вбиває жінок і дітей, як руйнує українські міста та села.

"Пане Президенте, ваша країна обрала демократію і саме цього боїться путін... Свобода - дарунок, за який потрібно завжди боротися", - заявила політик.

Завершила вона українською: "Разом нас багато, нас не подолати".

Володимир Зеленський подякував німцям, які допомагають біженцям, журналістам, які розповідають правду про війну, німецьким фірмам, «які поставили мораль вище за вигоду».

«Ми потребуємо допомоги від Європи», - підкреслив Зеленський. Він при цьому зауважив, що «повітряний міст», який пропонує Німеччина, не можна реалізувати на відміну від середини минулого століття, адже «з неба до нас приходять лише російські ракети».

Президент рф володимир путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: @cducsubt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-