Резніков назвав кремль колективним Гітлером ХХІ сторіччя

Резніков назвав кремль колективним Гітлером ХХІ сторіччя

Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков виступив на позачерговому засіданні Північноатлантичної ради, де відзначив, що після провалу тактики бліцкригу кремль перейшов до тактики терору – з масовими вбивствами цивільних, руйнуваннями та жорстокістю. За словами міністра, Кремль - це колективний Гітлер ХХІ сторіччя.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Міноборони.

Виступаючи перед міністрами оборони країн членів Альянсу, Резніков повідомив, що за три тижні активної фази війни російські загарбники вже вбили 103 українські дитини, скалічили - понад 100, вбили близько 3 000 мирних громадян.

Він повідомив, що російські загарбники здійснюють геноцид у Маріуполі, а кількість втрат серед цивільного населення становить близько 20 тисяч осіб.

«Окупанти здійснюють справжній акт геноциду у Маріуполі. Його стирають з лиця землі авіацією, ракетами та артилерією. Місцева влада оцінює втрати цивільних уже у близько 20 тис. осіб. І це число зростає щохвилини», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, війна проти України – це війна проти світу. Забажавши знищити Україну, росія пішла війною проти гуманізму, міжнародного права, миру та свободи – цінностей, які роблять нас людьми, а не машинами чи звірями. В полях та містах України люди, наші люди борються проти звірів у машинах.

Міністр запевнив, що українська армія – керована і боєздатна. Десятки тисяч патріотів взяли до рук зброю, щоб захистити Україну. Всі українські військові частини діють як єдиний організм і за задумом Ставки Верховного Головнокомандувача у Києві.

Резніков також повідомив, що «росія вже втратила більше солдат, ніж за дві чеченські війни. Понад 13 тисяч військових, понад 400 танків і 1200 бронемашин. Ми збили 80 літаків і майже 100 гелікоптерів. Ми ліквідували кількох російських генералів».

Водночас він відзначив, що наслідки злочинних дій російських загарбників можуть бути катастрофічними. Адже вони вже захопили дві українські атомні станції – Чорнобильську та Запорізьку, кремль вже зараз атакує ядерний об’єкт і цим наражає на небезпеку мільйони людей.

Міністр нагадав, що вже три мільйони біженців з України рятуються у сусідніх країнах. Їх може бути у кілька разів більше. Міграційна криза, пов’язана з війною в Сирії, яка теж багато в чому була інспірована росією, буде перевершена, якщо НАТО сидітиме склавши руки.

На думку Резнікова, удари росії по нейтральній країні чи країні НАТО в Європі – це лише питання часу.

«Кремль - це колективний Гітлер ХХІ сторіччя. Це не метафора і не перебільшення. Час слів, декларацій, виголошення намірів минув. Настав час дій. Зараз час сильних рішень, які сформують новий світовий порядок, заснований на праві, гуманізмі, правді та справедливості, де терористи і тирани не зможуть диктувати волю», - наголосив Резніков.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-