Комітет Ради вимагає від депутатів, які перебувають за кордоном, перерахувати зарплати на потреби ЗСУ

Комітет Ради вимагає від депутатів, які перебувають за кордоном, перерахувати зарплати на потреби ЗСУ

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту звертається до народних депутатів, які перебувають за кордоном не у відрядженні, з вимогою перерахувати свої заробітні плати на потреби Збройних сил України.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Інформаційне управління Апарату ВР, відповідне рішення ухвалено на комітетському засіданні у середу.

Так, члени комітету розглянули питання про порядок реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України "Про статус народного депутата України" у період дії воєнного стану.

Вони наголосили на тому, що, за повідомленнями ЗМІ, із початком широкомасштабної агресії російської федерації проти України окремі народні депутати виїхали з Української держави і перебувають за її межами не у відрядженнях парламенту.

Зазначається, що члени комітету "одноголосно підтримали пропозицію – звернутися до народних депутатів України, які перебувають за межами України не у відрядженнях Верховної Ради України, подати особисті заяви до Апарату Верховної Ради України про припинення їм таких виплат (виплат заробітної плати та коштів на відшкодування витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень - ред.) та перерахування їх до Фонду допомоги Збройним силам України".

Як повідомлялося, наразі за кордоном перебувають 26 народних депутатів, 10 із них – у відрядженні.

Із 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками. Запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-