США попередили росію про наслідки використання хімзброї в Україні

США попередили росію про наслідки використання хімзброї в Україні

Укрінформ
США попередили про реакцію, якщо Росія застосує в Україні хімічну чи біологічну зброю.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йшлося під час розмови між радником США з національної безпеки Джейком Салліваном та секретарем ради безпеки рф миколою патрушевим.

"Пан Салліван попередив генерала патрушева про наслідки будь-якого можливого російського рішення про використання хімічної чи біологічної зброї в Україні", - йдеться у поширеному Білим домом пресрелізі.

Салліван також "наголосив на твердій та очевидній незгоді США із невиправданим та неспровокованим вторгненням Росії до України".

"Пан Саліван безпосередньо заявив про готовність США й надалі підвищувати ціну вторгнення для росії, підтримувати захист суверенітету й територіальної цілісності України, а також посилювати східний фланг НАТО у погодженні із союзниками та партнерами", - розповіли у Білому домі.

Представник США також заявив своєму співрозмовнику, що "москва повинна припинити обстріли українських міст, якщо росія серйозно ставиться до дипломатії".

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого росія завдала ракетних ударів по українських містах і розпочала масштабне вторгнення. Війна Росії проти України триває вже 21-ий день.

Європейський Союз та низка інших країн, зокрема США, Велика Британія, Канада, Австралія, запровадили проти росії санкції через війну в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-