Переговори між Зеленським і путіним можуть відбутися найближчими днями - Подоляк

Переговори між Зеленським і путіним можуть відбутися найближчими днями - Подоляк

Укрінформ
Найближчими днями можуть відбутися прямі переговори між президентами України та росії щодо припинення вогню. 

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю американській медіакомпанії PBS заявив радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк.

«Очевидно, що єдиний варіант припинення цієї війни – це прямі переговори між двома президентами, і саме над цим ми працюємо в рамках нинішніх переговорів. Ми працюємо над документами, які президенти зможуть обговорити та підписати», - сказав він.

За словами радника, це відбудеться найближчим часом, «бо це єдиний спосіб закінчити цю війну».

«Ми маємо велику впевненість у тому, що найближчими днями буде досягнуто припинення вогню», - додав він.

Росія використала всі свої ресурси, які планувала залучити в цій війні, і не має резервів та системи постачання, зауважив Подоляк.

«Вони планували ввести свої війська, захопити якнайбільше території за три дні, влаштувавши бліцкриг. Вони цього не зробили й не зроблять. Вони застрягли з боями на своїх нинішніх позиціях і не мають жодних шансів просунутися далі на українську територію», - зазначив він.

Спочатку росія висувала ультиматуми, сподіваючись, що спрацює пропаганда та дезінформація, до якої вони вдавалися протягом восьми років, але цього не сталося, додав Подоляк.

«Усе це стало для них тривожним сигналом, і їхня позиція значно пом'якшилася», - сказав він.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Російські війська з 24 лютого по 16 березня втратили танків ‒ 430, бойових броньованих машин ‒ 1375, артилерійських систем – 190, РСЗВ - 70, засобів ППО - 43, літаків – 84, гелікоптерів – 108, автомобільної техніки - 819, кораблів /катерів - 3, цистерн з ПММ - 60, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 11, спеціальної техніки - 10. Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-