Зеленський – у Конгресі США: Україна стала на захист цінностей всього світу

Зеленський – у Конгресі США: Україна стала на захист цінностей всього світу

Укрінформ
Український народ зараз захищає не лише Україну, жертвуючи своїм життям, а увесь цивілізований світ та потребує підтримки сильних націй, таких як Сполучені Штати Америки.

З такою промовою виступив у середу перед Конгресом США Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

«Сьогодні український народ захищає не лише Україну, ми боремося за цінності Європи й світу, жертвуючи своїм життям в ім’я майбутнього», – наголосив Президент України.

Він подякував американському народу за підтримку України та підкреслив, що це є допомогою не лише Україні, але і Європі та всьому світу зберегти життя планети, зберегти справедливість в історії.

«Зараз мені майже 45 років. Сьогодні мій вік зупинився, коли перестали битися серця понад 100 дітей. Я не бачу сенсу в житті, якщо воно не може зупинити смерть. І це моя головна місія як лідера мого народу – великих українців», – зауважив Зеленський.

Після цих слів він звернувся до президента Джо Байдена.

«Ви – лідер нації, своєї великої нації. Бажаю вам бути лідером світу. Бути лідером світу означає бути лідером миру», – наголосив Президент України.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський закликав у середу Конгрес США ухвалити важливе рішення для захисту українського неба – запровадити безпольотну зону або ж надати літаки та потужні системи протиповітряної оборони.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-