Міжнародний суд ООН оголошує рішення у справі «Україна проти рф» щодо геноциду

Міжнародний суд ООН оголошує рішення у справі «Україна проти рф» щодо геноциду

Укрінформ
У Міжнародному суді ООН у Гаазі о 16:00, за місцевим часом, почали зачитувати рішення щодо застосування тимчасових заходів у справі «Україна проти рф» щодо звинувачень у геноциді.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Гаазі, суд має повноваження щодо застосування тих заходів, які вважає за доцільне в кожній конкретній ситуації.

Варто зазначити, що у цьому випадку йдеться про справу щодо звинувачень у геноциді, відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду і покарання за нього.

Слідкувати за процесом можна в режимі онлайн.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний суд ООН у середу, 16 березня, ухвалить рішення у справі «Україна проти рф» щодо звинувачень у геноциді відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду і покарання за нього.

На третій день вторгнення Україна направила позов проти росії до Міжнародного суду ООН з вимогою притягнути агресора до відповідальності за спотворення поняття геноциду. Адже росія задля виправдання свого нападу фактично намагається змінити реальність. Тож фактично суд має вирішити, чи був в Україні здійснений геноцид. Справа в тому, що росія, як завжди, намагається все перекрутити, мовляв Україна начебто винна в геноциді у Донецькій та Луганській областях, тому росія була змушена застосувати військову силу.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-