Світу потрібна нова трансатлантична угода – Яценюк

Світу потрібна нова трансатлантична угода – Яценюк

Укрінформ
Світового порядку, вибудованого після Другої світової війни, не існує. Натомість світові потрібна нова трансатлантична угода.

Таку думку висловив експрем’єр-міністр, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк в ефірі каналу «Україна 24», передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу політсили.

«Де цей бісовий світовий порядок, який начебто вибудували після Другої світової війни? Все зруйнувалося 24 лютого!, – наголосив Яценюк.

Він підкреслив, що те, що відбувається сьогодні в Україні, «було немислимо після Другої світової війни»: «Коли бомблять дитячі садки. Коли вбивають жінок, дітей і літніх людей. Коли діти помирають від того, що немає води. Коли мільйони людей без домівок. У Європі страждання масштабів Другої світової війни».

«Що сталося з цим світом? Де цей бісовий світовий порядок, який начебто вибудували після Другої світової війни? Де всі ці чудові організації об’єднаних націй, міжнародні організації, договори, угоди? Де це все? Воно все зруйнувалося 24 лютого. Його більше не існує. Все це фікція», – сказав він.

Яценюк додав, що зараз потрібно «будувати новий світовий порядок та нову безпеку в світі»: «Вважаю, що США, Велика Британія і наші європейські друзі повинні повторити те, що в 1941 році зробили Рузвельт і Черчилль. У 1941 році був підписана так звана Атлантична угода, яка стала основою для повоєнної побудови світу».

«Зараз американський президент, британський прем’єр-міністр, країни-члени Європейського Союзу і Україна повинні підписати нову українську угоду чи трансатлантичну угоду, яка би чітко зафіксувала, який буде повоєнний світ, як будуть допомагати Україні, який буде план Маршалла, який буде світовий порядок, як будуть гарантії безпеки», – зауважив політик.

«Зараз – історичний час для справжніх історичних світових лідерів заявити позицію і показати путіну: ми перемогли в Другій світовій, ми переможемо і в третій світовій, яку путін оголосив західному світу», – підкреслив Яценюк.

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти цивільної і військової інфраструктури та житлові будинки українців.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-