Українська делегація закликала ПАРЄ допомогти зупинити збройну агресію росії

Українська делегація закликала ПАРЄ допомогти зупинити збройну агресію росії

Укрінформ
Представники української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) наголошують, що Україні потрібна допомога, щоб зупинити збройну агресію росії.

Про це вони заявляють у своїх виступах в рамках дебатів на позачерговій сесії ПАРЄ у Страсбурзі під час обговорення доповіді Комітету з політичних питань і демократії “Наслідки агресії російської федерації проти України”, передає власний кореспондент Укрінформ.

Зокрема, член делегації Євгенія Кравчук підкреслила важливість єднання всього цивілізованого світу на підтримку України, санкцій проти путіна і росії та надання військової і гуманітарної допомоги Україні, але, наголосила вона, цього недостатньо, щоб завершити цю війну.

“Україна продовжує бути у вогні щодня. Сьогодні ПАРЄ повинна заявити, що росія не може бути частиною Ради Європи, тому що вона стала країною-терористом. Тільки терористи стріляють у цивільне населення і бомблять мирні міста. 2357 — це кількість підтверджених жертв лише в одному місті — Маріуполі, де немає електрики, їжі, коридорів для евакуації”, - сказала Кравчук.

За її словами, щодня ми бачимо жахливу статистику — кількість вбитих дітей в Україні.

Кравчук звернулася до делегатів не тільки як до членів ПАРЄ, але й як до представників національних парламентів: “Ви можете переконати ваші уряди допомогти нам захистити наше небо, розгорнути більше систем ППО для того, щоб закінчити ці вбивства”..

У свою чергу член української делегації Юлія Овчинникова наголосила, що ця війна має варварський і середньовічний характер - з нападами на цивільне населення та інфраструктуру, захопленням атомних електростанцій в Чорнобилі і Енергодарі, з викраденням мерів міст, маніпуляціями і атаками на “зелені коридори”, вбивствами.

“Цей список тяжких воєнних злочинів можна продовжити. Війна вже в Європі, а Європа вже у цій війні - фінансово, соціально, політично”, - підкреслила вона.

Овчинникова заявила, що росія має бути виключена і заборонена у всіх міжнародних організаціях, що рф не має права належати до “цивілізованої сім’ї” поки не заплатить за свої злочини — юридично, фінансово, морально.

“Тисячі смертей, мільйони зламаних життів, втрачених домівок, сотні зруйнованих міст в нашій країні, в серці Європи — не можуть бути пробачені. Щиро кажучи, ще зарано говорити про наслідки воєнної агресії, спочатку треба перемогти”, - зазначила депутат.

“Україні потрібна безполітна зона, зброя, літаки, щоб припинити цю війну, цю жахливу гуманітарну катастрофу. Дайте нам це і ми переможемо протягом тижня. Ми платимо дуже високу ціну за нашу свободу”, - заявила в ПАРЄ представник української делегації.

Як повідомляв Укрінформ, депутати Парламентської асамблеї Ради Європи під час невідкладних дебатів на позачерговій сесії ПАРЄ в Страсбурзі обговорюють проєкт доповіді про виключення росії з Ради Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-