Реакція Заходу на вторгнення путіна в Україну в 2014 році була жахливою помилкою – Джонсон

Реакція Заходу на вторгнення путіна в Україну в 2014 році була жахливою помилкою – Джонсон

Укрінформ
Коли президент росії володимир путін вперше вторгся в Україну в 2014 році, реакція країн Заходу на цю подію стала жахливою помилкою. 

Як передає Укрінформ, про це у колонці для The Telegraph написав прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

«Коли володимир путін вперше вторгся в Україну, у 2014 році, Захід зробив жахливу помилку. Російський лідер здійснив акт насильницької агресії і відтяпав величезний шматок суверенної країни, а ми спустили йому це з рук», - зазначив він.

За словами Джонсона, на Заході вирішили якось повернутися до нормального життя.

«Економічні відносини не просто відновилися – вони активізувалися. Захід купував більше російського газу, ніж будь-коли раніше, став більш залежним від доброї волі путіна та більш схильним до примх світових цін на газ та нафту», - констатував глава британського уряду.

На думку Джонсона, коли путін нарешті розпочав свою жорстоку війну в Україні у 2022 році, він знав, що світу буде дуже важко покарати його, він знав, що створив залежність Заходу від росії.

«Тому він відчуває себе здатним бомбити пологові будинки. Тому він досить сміливий, щоб почати невибіркові напади на сім’ї, що втікають. І в той час, як його бомби падають, вартість нафти і газу зростає ще більше, а значить, менше грошей у вашій кишені і більше у путіна», - додає Джонсон.

За його словами, Захід більше не може продовжувати йти таким шляхом.

«Світ не може бути об’єктом цього безперервного шантажу. Поки Захід економічно залежить від путіна, він буде робити все можливе, щоб використовувати цю залежність. І саме тому з цією залежністю тепер має й буде покінчено», - зазначив Джонсон.

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року президент росії путін розпочав неспровоковану війну проти України. Російські війська почали руйнувати міста та селища України з використанням артилерійських систем залпового вогню, авіаційних ударів та ракетних атак. 

Європейський Союз разом із ключовими міжнародними партнерами застосував проти російської економіки та проти російських чиновників та олігархів, включаючи самого путіна, суттєвий пакет санкцій, які будуть лише посилюватися, якщо росія продовжуватиме свою агресію проти України.

Євросоюз прийняв принципове рішення позбутися залежності від нафти, газу та вугілля, які наразі імпортуються з рф і становлять значну частину енергетичного балансу ЄС.

Уряд Великої Британії зберіг підтримку для торгівлі з Україною та припинив її для експорту в рф та білорусь

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-