Посол Китаю запевнив, що КНР ніколи не нападатиме на Україну

Посол Китаю запевнив, що КНР ніколи не нападатиме на Україну

Фото
Укрінформ
Китай ніколи не нападатиме на Україну, натомість підтримуватиме її економічно і політично.

Про це заявив під час зустрічі у Львівській ЛОВА посол Китайської Народної Республіки в Україні Фань Сяньжун, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу обладміністрації.

“Китай і Україна – це стратегічні партнери, цей рік – це 30-річчя встановлення дипломатичних відносин між нашими країнами. Китай - дружня держава для українського народу. Я як посол можу з відповідальністю сказати, що Китай назавжди буде хорошою силою для України і в економічному, і в політичному плані. Ми завжди будемо поважати вашу державу, розвиватимемо відносини на основі рівності та взаємовигоди. Ми поважатимемо той шлях, який вибирають українці, бо це суверенне право кожного народу”, - зазначив посол.

Також він повідомив, що китайське посольство переїхало з Києва до Львова і залишається тут працювати.

Посол Китаю запевнив, що КНР ніколи не нападатиме на Україну / Фото: Прес-служба ОДА

“Китай ніколи не буде нападати на Україну, ми будемо допомагати, зокрема в економічному напрямі. Наша країна за один рік імпортує товари зі всього світу вартістю понад три трильйони доларів. Ми готові допомагати вам розвиватись. У цій ситуації, яка є нині у вас, будемо діяти відповідально. Ми побачили, наскільки є великою єдність українського народу, а це означає і його силу”, - додав посол.

Очільник ЛОВА Максим Козицький подякув послу КНР за позицію підтримки України в її боротьбі з агресором. Також він розповів про велику кількість охочих записатись у територіальну оборону на Львівщині, про прихисток внутрішньо переміщених осіб та постачання гуманітарного вантажу в різні регіони України.

У ЛОВА зазначили, що Китай скерував українському народу вже дві партії гуманітарної допомоги, завтра очікується третя.

24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-