Кулеба вимагає від Берліна більше допомоги

Кулеба вимагає від Берліна більше допомоги

Укрінформ
Німеччина несе чималу частку відповідальності за нарощування військової потужності росії, тому тепер зобов’язанням Берліна є допомогти Україні подолати ворога.

Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ток-шоу на німецькому телеканалі ARD, передає кореспондент Укрінформу.

«Мені прикро казати, що ви насправді допомогли розбудовувати нинішню могутність росії. І ми сподіваємося, що ви теж зробите багато, щоб зупинити російську військову машину», - зазначив український міністр.

Він очікує трьох кроків від Німеччини. По-перше, Україна потребує зброї для захисту. Кулеба назвав несправедливим, що Німеччина мала широкомасштабне оборонне співробітництво з рф протягом останніх років. «Тож, можливо, зараз настав час, коли ми отримаємо все необхідне, щоб захиститися», - підкреслив Кулеба.

Він віддав належне Німеччині за «деякі важкі рішення в перші дні війни» і закликав до подальшого посилення санкцій. Утім міністр дорікнув Берліну за те, що саме Німеччина гальмує відключення найбільших російських банків від Swift. Кулеба «хотів би бачити Німеччину на провідній позиції щодо санкцій».

Третім пунктом, на якому наполягає глава українського МЗС, - це членство України в ЄС. Розуміючи, що це не є можливим миттєво, Київ очікує, що уряд ФРН підтримає принципово це рішення, тому що Україна є частиною Європи, і Європа буде безпечнішою з Україною.

«Тепер ми бачимо справжнє обличчя Росії… Зараз ми платимо ціну. Наших дітей вбивають, наші міста зрівнюють з землею. Це означає, що ви повинні визнати, що зробили помилку, і виправити цю помилку… Зупиніть путіна, бо Україна не остання його ціль. Повірте», - закликав Кулеба. Він підкреслив, що в цій війні на карту поставлено існування Української держави.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування воєнних злочинів росії в Україні.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-