Зеленський: Завдання української делегації - зробити все, щоб відбулася зустріч президентів

Зеленський: Завдання української делегації - зробити все, щоб відбулася зустріч президентів

Відео
Укрінформ
Завдання української делегації у переговорах із представниками російської федерації - зробити все, щоб відбулася зустріч президентів.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тепер щодо переговорів з російською федерацією. Щоденно у відеоформаті говорять представники делегацій наших країн. У нашої делегації завдання чітке – зробити все, щоб відбулася зустріч президентів. Зустріч, на яку, я впевнений, очікують люди", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що, звісно, така зустріч - "це складна історія", важкий, але потрібний шлях".

"І наша мета – щоб у цій боротьбі, у цій переговорній складній роботі, Україна отримала необхідний результат. Необхідний для нас, для миру і для безпеки. Щоб ми мали гарантії – нормальні, дієві. Не як за «Будапештом» і не як у нашому небі. А такі, щоб українці могли сказати: ось це працює, ось це – гарантії. Говорити потрібно", - наголосив Президент.

Як позитивний приклад попередніх раундів переговорного процесу він назвав організацію 10 гуманітарних коридорів. "Спрацювали понад десять гуманітарних коридорів. Київська область, Луганська область... За добу врятовано 5550 людей. За шість днів – вже понад 130 тисяч. Говорити потрібно. І це також – завдяки переговорам. Маємо це розуміти", - зазначив Зеленський.

Як повідомлялося, 28 лютого українська та російська делегації провели перший раунд переговорів у білорусі та поїхали до своїх столиць для консультацій щодо подальших рішень. Як зазначав радник керівника ОП Михайло Подоляк, переговори між делегаціями були важкими, але без будь-яких обов'язкових ультиматумів.

3 березня відбувся другий раунд переговорів між українською та російською делегаціями.

За словами Подоляка, українська делегація не досягла у переговорах з рф тих результатів, на які сподівалася. Водночас сторони досягли порозуміння про спільне забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мирного цивільного населення, а також для доставки медикаментів та продуктів харчування до місць найбільш запеклих боїв з можливістю тимчасового припинення вогню на період, коли здійснюватиметься евакуація.

Українська делегація під час третього раунду переговорів із делегацією рф, який відбувся 7 березня, отримала позитивні результати в контексті логістики гуманітарних коридорів.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-