НАТО має втрутитися у разі застосування росією зброї масового ураження в Україні - Дуда

НАТО має втрутитися у разі застосування росією зброї масового ураження в Україні - Дуда

Укрінформ
Застосування росією хімічної, біологічної чи будь-якої зброї масового ураження в Україні буде чинником, що змінює правила гри (game changer). Відтак, НАТО повинно буде на це відреагувати, адже це загрожуватиме не лише Європі, але усьому світові.

Про це в інтерв’ю BBC заявив президент Польщі Анджей Дуда, передає Укрінформ з посиланням на канцелярію президента РП.

"Звісно, кожен сподівається, що він (путін – ред.) не наважиться на це, що не застосує зброю масового ураження, ані хімічну, ані біологічну, ані тим більше будь-яку ядерну зброю. Однак, якщо він застосує будь-які види зброї масового ураження, це буде своєрідним game changer (зміна правил гри – ред.), і, безперечно, Північноатлантичний альянс, його лідери на чолі зі США, змушені будуть сісти разом і дійсно дуже серйозно подумати, що робити в цій ситуації", – заявив Дуда.

Він додав, що у цьому контексті ситуація стає небезпечною не лише для Європи і її центральної частини, але й для усього світу.

Торкаючись питання можливої передачі Україні винищувачів МіГ-29, Дуда зазначив, що це занадто складне питання, щоб вирішувати його на рівні однієї країни. За його словами, це "дуже серйозне рішення", яке має вирішуватися на рівні НАТО.

Глава польської держави розповів, що кожного дня спілкується з Президентом України Володимиром Зеленським, який запевняє його, що моральний дух українського війська є дуже високим.

"Ці люди мають відчуття, що захищають свою Батьківщину, свої домівки, що вони зазнали жахливого та віроломного нападу", – підкреслив Дуда.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-