Альтернативою переговорам є ще кривавіша війна і поширення її на країни ЄС – Жовква

Альтернативою переговорам є ще кривавіша війна і поширення її на країни ЄС – Жовква

Укрінформ
Єдиною альтернативою переговорам України з рф є ще більш кривава війна з поширенням на інші країни Європи.

Про це сказав заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква в інтерв'ю ТСН.ua, передає Укрінформ.

«Ми запрошуємо кожного дня. Президент це робить різними каналами - і через колег-президентів, і лідерів світових держав. Поки що він (Путін – ред.) не відповідає позитивно на це запрошення. Але будемо сподіватися, що зрештою це станеться. Бо єдиною альтернативою переговорів є ще більш кривава війна з іще більшою кількістю жертв, і з російського боку також, і далі її поширення на інші країни Європи. Це альтернатива», - сказав Жовква.

Він наголосив, що Президент звертається якщо не до кожного, то до половини лідерів, з якими говорить президент України, з проханням, якщо є така змога, "донести Путіну ті сигнали, які, на жаль, ми не можемо донести зараз напряму".

При цьому Жовква висловив сподівання, що "все-таки ці переговори дуже скоро відбудуться".

Як повідомлялося, 28 лютого українська та російська делегації провели перший раунд переговорів у білорусі та поїхали до своїх столиць для консультацій щодо подальших рішень. Як зазначав Подоляк, переговори між делегаціями були важкими, але без будь-яких обов'язкових ультиматумів.

3 березня відбувся другий раунд переговорів між українською та російською делегаціями.

За словами радника керівника ОП Михайла Подоляка, українська делегація не досягла у переговорах з російською делегацією тих результатів, на які сподівалася. Водночас сторони досягли порозуміння про спільне забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мирного цивільного населення, а також для доставки медикаментів та продуктів харчування до місць найбільш запеклих боїв з можливістю тимчасового припинення вогню на період, коли здійснюватиметься евакуація.

Українська делегація під час третього раунду переговорів із російською делегацією, який відбувся 7 березня, отримала позитивні результати в контексті логістики гуманітарних коридорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-