Зеленський попросив прем‘єра Ізраїлю сприяти у визволенні мера Мелітополя

Зеленський попросив прем‘єра Ізраїлю сприяти у визволенні мера Мелітополя

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський звернувся до прем‘єр-міністра Ізраїлю Нафталі Беннета з проханням посприяти у визволенні полоненого міського голови Мелітополя Івана Федорова та місцевих громадських діячів.

Про це Зеленський повідомив у Твіттері, передає Укрінформ.

"Продовжив діалог з Прем'єр-міністром Ізраїлю Нафталі Беннетом. Говорили про агресію з боку РФ та перспективи мирних переговорів. Маємо припинити репресії проти мирного населення: попросив сприяти у звільненні полоненого мера Мелітополя та місцевих громадських діячів", – зазначив глава держави.

Раніше Володимир Зеленський під час спілкування з іноземними журналістами повідомив, що зателефонував президенту Франції Еммануелю Макрону, канцлеру Німеччини Олафу Шольцу та президенту Польщі Анджею Дуді і попросив поговорити з путіним про звільнення Івана Федорова.

Як повідомляв Укрінформ, 11 березня група озброєних російських військових викрали міського голову Мелітополя Івана Федорова. Загарбники заявили, що його затримали "правоохоронці лнр", йому інкримінують "фінансування тероризму".

За словами Президента Володимира Зеленського, імовірно, Федорова катують та змушують на відео заявити про підтримку "руского міра".

12 березня на місце мера окупанти "призначили" депутата міської ради від "Опозиційного блоку" Галину Данильченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-