МЗС закликає світ негайно зреагувати на викрадення мера Мелітополя

МЗС закликає світ негайно зреагувати на викрадення мера Мелітополя

Укрінформ
Міністерство закордонних справ закликало міжнародну спільноту негайно відреагувати на викрадення російськими військовими мера Мелітополя Івана Федорова.

Як передає Укрінформ, про це МЗС повідомляє у Фейсбуці.

Зазначається, що збройна агресія російської федерації проти України супроводжується грубими порушеннями норм і принципів міжнародного права, зокрема міжнародного гуманітарного права, воєнними злочинами і злочинами проти людяності, а також іншими порушеннями прав людини з боку російської армії.

"Одним із таких грубих порушень стало викрадення 11 березня міського голови міста Мелітополь Івана Федорова. Російські війська, які вже другий тиждень завдають ракетно-бомбових ударів по цивільних об’єктах та інфраструктурі в Україні, зокрема дитячих лікарнях та школах, цинічно звинувачують мера в "тероризмі", - ідеться у повідомленні.

Викрадення міського голови Мелітополя кваліфікується як воєнний злочин за Женевськими конвенціями та І Додатковими протоколом, які забороняють захоплення цивільних заручників під час війни.

"Ми закликаємо міжнародну спільноту негайно відреагувати на викрадення Івана Федорова та інших цивільних людей в Україні, посилити тиск на росію, аби змусити її припинити варварську війну проти українського народу", - закликає МЗС.

Наголошується, що факт викрадення міського голови Мелітополя, так само як і сотні інших фактів воєнних злочинів російських окупантів на українській землі, ретельно документуються правоохоронними органами. Винні у цьому та інших злочинах будуть притягнуті до найсуворішої відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, 11 березня у Мелітополі група російських військових викрала міського голову Івана Федорова. 

Фото: Фейсбук Федорова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-