Російські загарбники мають відповісти перед міжнародним судом за геноцид в Україні - Дуда

Російські загарбники мають відповісти перед міжнародним судом за геноцид в Україні - Дуда

Укрінформ
Загарбницькі дії росії в Україні мають ознаки геноциду, за який має настати відповідальність у міжнародному суді.

Про це під час виступу перед представниками Сейму і Сенату Польщі заявив президент країни Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформу.

Як підкреслив Дуда, вже понад два тижні українці демонструють сміливість і героїчно протидіють загарбнику.

“Наші сусіди показують цілому світу приклад, чим є справжня відвага і прихильність до наших спільних цінностей – свободи, суверенності і демократії. Вони платять найвищу можливу ціну: українські міста бомбардуються, атакуються житлові будинки, школи і лікарні. Атаки з боку російських загарбників мають ознаки геноциду”, - підкреслив президент РП.

Він додав, що потрібно зробити усе можливе, аби загарбники відповіли перед міжнародним судом.

“Це питання “бути або не бути”, це питання гідності міжнародної спільноти”, - наголосив Дуда.

За його словами, путін розпочав жахливу війну, аби відновити колишній СРСР. На його переконання, те, що зараз робить росія в Україні, показує, що “імперія зла ніколи не стала частиною історії і сьогодні вона вкотре показує своє найгірше обличчя”.

Дуда сказав, що нинішня росія обрала шлях відновлення імперії, а не демократичного розвитку.

“Ми бачимо, що вибрала росія, і що вибрала і захищає Україна - свободу, демократію, чесний світ”, - підкреслив президент РП.

Він зазначив, що з Польщі безперервно лунає заклик: “Ми не можемо дозволити, щоб росія завоювала вільну і незалежну Україну, маємо збільшити зусилля і підтримати український народ, який бореться”.

Дуда висловив думку, що своїм героїзмом Україна доводить, що заслуговує на членство в НАТО та ЄС.

“Відважне лідерство президента Володимира Зеленського уособлює цінності, на які cпирається членство в Альянсі. Вільний світ сьогодні має обличчя президента Володимира Зеленського”, - констатував глава Польської держави.

На його переконання, рішення про те, чи Україна буде в НАТО, залежить виключно від українського народу, і він вирішуватиме це після перемоги над ворогом.

Президент Польщі зазначив, що своїми діями путін хотів змінити хід історії і запровадити новий світопорядок. Утім, добився зворотнього ефекту - консолідації суспільств країн Заходу.

“Я вірю, що Україна відіб’є російську агресію, і ми підтримаємо Україну та її вступ до НАТО і ЄС”,- резюмував Дуда.

З 24 лютого в Україні триває війна проти російських загарбників. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-