Євросоюз має зробити більше для України та для себе - Президент

Євросоюз має зробити більше для України та для себе - Президент

Відео
Укрінформ
Європейський союз має зробити більше для України та для себе. І це очікують і Україна, і всі європейські народи.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав у відеозвернені, передає Укрінформ.

«Рішення вчорашньої зустрічі лідерів ЄС тепер виходить на рівень Єврокомісії. Для реалізації. Для конкретних процедур. Євросоюз має зробити більше. Для України. І для себе. Ми це очікуємо. Всі європейські народи це очікують», - сказав Президент.

За його словами, треба, щоб рішення політиків збігалися з настроєм європейських народів. «Ми ж знаємо цей настрій. І вони знають цей настрій. Кожен політик добре знає! В різних країнах цифри неоднакові, але опитування є, підтримка є. Щонайменше 60 відсотків "за". Це переважна більшість», - наголосив Президент.

Глава держави переконаний в тому, що європейці чітко про це говоритимуть своїм політикам, якщо вони ще не зрозуміли.

Як повідомлялось, у Версалі відбувся саміт лідерів ЄС, присвячений, зокрема, зміцненню європейської оборони та зниженню залежності від російських газу, нафти й вугілля. Лідери ЄС, які зібралися у четвер у Франції, об’єдналися навколо підтримки України в її війні проти росії, а також визнали європейські прагнення Києва.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-