Росія привʼязала припинення вогню до виконання Україною вимог путіна – Кулеба

Росія привʼязала припинення вогню до виконання Україною вимог путіна – Кулеба

Укрінформ
Можливість припинення вогню російська сторона привʼязала до виконання вимог, висунутих президентом рф володимиром путіним до України.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на пресконференції за підсумками переговорів із главою МЗС росії сергієм лавровим в Анталії, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні я почув, що припинення вогню прив’язане російською федерацією до виконання вимог, висунутих президентом путіним на адресу України. У звʼязку з цим я хочу підтвердити ще раз, що Україна не здалася, не здається і не здасться», - сказав Кулеба.

Міністр констатував, що Київ готовий до дипломатії, шукає дипломатичні рішення, але поки що їх немає.

«Ми будемо самовіддано, жертвуючи собою, захищати нашу землю, наших людей від російської агресії», - підкреслив глава української дипломатії.

Кулеба також відзначив, що росія бажає, щоб Україна здалася, однак Україна бореться і вона зробила так, що план рф провалився.

Як повідомляв Укрінформ, тристороння зустріч міністрів закордонних справ України, Туреччини та росії відбулася в рамках Анталійського дипломатичного форуму 10 березня.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-