Кулеба та лавров не досягли прогресу щодо припинення вогню на добу

Кулеба та лавров не досягли прогресу щодо припинення вогню на добу

Укрінформ
Глава МЗС України Дмитро Кулеба та глава МЗС рф сергій лавров обговорили в Анталії питання гуманітарного коридору в Маріуполі та припинення вогню, однак сторони не досягли прогресу.

Про це заявив глава української дипломатії на пресконференції за підсумками переговорів з лавровим в Анталії, передає кореспондент Укрінформу.

«Я прийшов сюди з гуманітарною ціллю, щоб вийти після зустрічі з рішенням організувати гуманітарний коридор до та з Маріуполя. З Маріуполя - для цивільних, які бажають покинути місце страху та боротьби, та гуманітарного коридору для надання гуманітарної допомоги у Маріуполь», - сказав міністр.

Кулеба зауважив, що у Маріуполі наразі найбільш трагічна ситуація.

«На жаль, міністр лавров не був у змозі взяти на себе ці зобов’язання, однак він зв’яжеться з відповідними органами щодо цього питання», - поінформував глава МЗС.

Крім того, було порушене питання 24-годинного припинення вогню для вирішення найбільш болючих гуманітарних питань. Однак в цьому, за словами міністра, сторони не досягли прогресу, «оскільки, здається, в росії інші люди приймають рішення щодо цього».

Кулеба наголосив, що глави дипломатій погодилися продовжувати зусилля для пошуку вирішення гуманітарних питань на місцях.

Глава МЗС України також підкреслив, що готовий знову зустрічатися в цьому форматі, якщо будуть перспективи для суттєвої розмови та пошуку рішення.

«Я вірю, що коли двоє міністрів закордонних справ зустрічаються, вони від початку мають мандат на обговорення питань миру, безпеки. Мандат, який довірили їм їхні лідери, парламенти. Я готовий продовжувати цей процес з тим, щоб завершити війну в Україні, припинити страждання українських цивільних осіб та звільнення наших територій від російських окупаційних сил», - зазначив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, тристороння зустріч міністрів закордонних справ України, Туреччини та росії відбулася в рамках Анталійського дипломатичного форуму 10 березня.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-