Лапутіна закликає світових лідерів закрити небо над Україною

Лапутіна закликає світових лідерів закрити небо над Україною

Відео
Укрінформ
Міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна закликає світових лідерів припинити думати про власні інтереси та бізнес і закрити небо над Україною.

Про це вона сказала у своєму відеозверненні, опублікованому у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«З 2014 року я на власні очі бачила, які звірства чинить рф в Україні, як вона агресивно напала на нашу країну. У 2014 році вже почала існувати тюрма, ізоляція, створена російськими окупантами в Донецьку, для того, щоб чинити тортури проти наших українських громадян. Це у 21 столітті, і всі світові лідери, вся світова спільнота була глибоко занепокоєна. Вона продовжувала протягом восьми років війни, яку розв’язала підступно рф, бути глибоко занепокоєною. Два тижні наш народ веде героїчний спротив і надає відсіч російському агресору. Російські війська чинять звірства в Україні. Вже два тижні гатять по мирних наших громадянах з важкої зброї, з балістичних ракет. Сьогодні бомба потрапила в пологовий будинок в Маріуполі. І ви продовжуєте бути глибоко занепокоєними. Я закликаю усіх лідерів світу: будьте людяними, закрийте Україні небо», - сказала Лапутіна.

За її словами, український народ чинить героїчний спротив, і потрібно припинити ті звірства, які відбуваються в Україні. Вона закликала світових лідерів перестати думати про власні інтереси та бізнеси та закрити небо над Україною.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють до житлових будинків українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять російській агресії.

Фото: mva.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-