Світ не примириться з агресією росії – Шольц

Світ не примириться з агресією росії – Шольц

Укрінформ
Світова спільнота вже продемонструвала свою єдність проти агресивної поведінки росії та не буде миритися з нею й надалі.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц на брифінгу після перемовин у Берліні з канадським колегою Джастіном Трюдо, передає кореспондент Укрінформу.

«Світова спільнота не сприйме таку поведінку та не примириться з нею. Це має вирішальне значення», - заявив Шольц, нагадавши про нещодавнє голосування в ГА ООН, коли засудила дії кремля переважна більшість країн.

Напад росії на Україну означає зміну часів для Європи, але також для всього мирного порядку; російська атака на Україну є кричущим порушенням міжнародного права, а світ, у якому ми живемо, вже інший, підкреслив політик.

Шольц зазначив, що всі є свідками численних атак на українські міста, школи та будинки, що «страждання багатьох українців приголомшують».

«Чого ми зараз потребуємо, так це перемир’я… Ми потребуємо знайти шлях, який допоможе вийти з ситуації», - заявив Шольц. Він в черговий раз закликав путіна припинити кровопролиття.

Для всіх, за словами німецького канцлера, є зрозумілим, що немає військового рішення проблеми, потрібно рішення дипломатичне. Він висловив сподівання, що переговори між Україною та росією принесуть результати.

Глава німецького уряду також повторив, що Німеччина намагається надати допомогу Україні, як фінансову та гуманітарну, так і військову. Берлін буде розглядати, що можна зробити ще з точки зору посилення обороноздатності українського війська, але серед можливої зброї з ФРН точно не буде літаків.

Як повідомлялося, президент РФ путін 24 лютого 2022 року оголосив війну Україні, й розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Українські Збройні Сили, підрозділи територіальної оброни відбивають напад ворога та завдають йому важких втрат. Російський агресор зустрічає запеклий спротив від усього українського суспільства.

Європейський Союз застосував потужний пакет санкцій проти росії, як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється із кожним днем. Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-