Через дії рф атомна війна може початися навіть без запуску ядерних ракет – Галущенко

Через дії рф атомна війна може початися навіть без запуску ядерних ракет – Галущенко

Укрінформ
Через дії російської федерації атомна війна може початися навіть без запуску ядерних ракет.

Про це йдеться у зверненні міністра енергетики України Германа Галущенка до міжнародних партнерів, яке є у розпорядженні Укрінформу.

Галущенко закликає міжнародних партнерів закрити небо над Україною. Згадуючи про захоплення Чорнобильської та Запорізької атомних електростанцій, він наголошує, що кожного дня з 24 лютого світ балансує на межі катастрофи, яка буде набагато гіршою за Чорнобиль та Фукусіму разом взяті.

«Атомна війна може початися навіть без запуску ядерних ракет. Якщо це станеться, вся Європа буде змушена ховатися в укриттях, намагаючись врятуватися від радіації. І ви будете знати, хто це зробив – попри фейки та пропаганду. Але вже буде запізно», - йдеться у зверненні.

Крім того, Галущенко підкреслив, що світ бачить жорстоку агресію проти України, бомбардування мирних міст та вбивства цивільного населення. «Внаслідок війни вже загинуло як мінімум 38 дітей. Це здавалося неможливим у Європі у ХХІ столітті. Однак це правда», - зазначив міністр.

Галущенко закликав міжнародні інституції та організації застосувати всі свої можливості та зусилля і встановити безполітну зону над Україною – до того, як станеться катастрофа.

Як повідомлялося, ЗАЕС перебуває під контролем російської армії з 4 березня. Чорнобильську зону ворог захопив 24 лютого.

Із 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-