Президент ПАРЄ знову закликав путіна негайно припинити агресію проти України

Президент ПАРЄ знову закликав путіна негайно припинити агресію проти України

Укрінформ
Президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Тіні Кокс знов закликає президента рф володимира путіна негайно припинити агресію проти України. 

Про це йдеться у заяві Кокса, переданій Укрінформу.

Президент ПАРЄ назвав війну «в певному сенсі, буквально техногенною катастрофою», і знову закликав президента Росії та тих, хто веде війну, «негайно і беззастережно припинити свою насильницьку агресію проти народу та держави Україна».

З нагоди Міжнародного жіночого дня Президент ПАРЄ висловив свою солідарність і підтримку жінкам України.

«Ми бачимо, як ви, жінки України, захищаєте своїх дітей, організовуєте першу медичну допомогу пораненим, збираєте продукти для тих, хто дуже потребує, мужньо протестуєте проти агресора; ми бачимо, як ви дбаєте про своїх дітей, хворих, інвалідів та літніх людей, яким доводиться залишати свої домівки, щоб знайти притулок десь у вашій країні чи за її межами. Ми бачимо, що ви, жінки України, берете участь у впорядкуванні своєї країни на всіх рівнях, як би важко це не було», - зазначив Кокс.

Він також закликав жінок росії зіграти свою роль у завершенні війни: «Я знаю про небезпеку, з якою ви стикаєтесь, коли ви протестуєте. Але нам зараз потрібна ваша підтримка, жінки росії, щоб допомогти жінкам України і всім українцям разом з ними».

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-